БЪЛГАРСКА ЛОВНА КОМПАНИЯ успешно изпълнява своята бизнес програмата за стопанисване на дивеча и изграждане на биотехнически съоръжения.

Допълвайки богатите природни дадености на региона, фирмата създаде благоприятни условия за формиране, развитие и поддържане на здрави и жизнени наличните видове дивеч – дива свиня и сърна, при оптимална гъстота, възрастова структура, подобрявайки условията за ловен туризъм, наблюдение и селекция, с цел да превърне подборния отстрел в основен метод за ползване на едрия дивеч и достигайки критериите на съвременната ловностопанска наука и опазването на околната среда.

От 2010г. БЪЛГАРСКА ЛОВНА КОМПАНИЯ системно захранва дивеча с царевица, ябълки и други храни, което доведе до неговото примамване и устойчиво населване в ловищата и създаде изключително благоприятни възможности за отстрел на трофейни екземпляри.

Ловните участъци на фирмата се развиват непрекъснато, като за целта постоянно се изграждат нови автоматизирани хранилки и модерни открити и закрити чакала, проправят се нови ловни пътеки и маршрути, съчетаващи удоволствието от лова и пълното уединение сред девствената природа, поставят се инфрачервени фотокапани за наблюдение и обследване на дивеча и всичко друго, така необходимо за пълноценното ловно изживяване на нашите гости.

БЪЛГАРСКА ЛОВНА КОМПАНИЯ предлага пълен набор от услуги, в зависимост от индивидуалните нужди и изисквания на всеки ловец или група:

 • Посрещане/изпращане от/до летища и автогари;
 • Транспорт от/до всяка точка на страната;
 • Собствена леглова база за настаняване в луксозни условия;
 • Изхранване по време на престоя – широк набор от местни и интернационални специалитети, включително от дивечово месо;
 • Организиран лов на дива свиня, сръндак, вълк, глухар, заек, яребица и планински кеклик;
 • Висококвалифицирани ловни водачи;
 • Наем на опитни кучета;
 • Наем на високопроходима техника;
 • Наем на модерно ловно оръжие;
 • Трекинг по ловни пътеки и маршрути;
 • Винени турове, организирани посещения на местните забележителности, и други.

Възможностите за НАСТАНЯВАНЕ се предоставят както от фирма БЪЛГАРСКА ЛОВНА КОМПАНИЯ, така от нашите партньори и приятели – фирма „ЗЛАТЕН РОЖЕН”.

Последната се грижи за комфорта на нашите гости в уютният си БУТИКОВ СЕМЕЕН ХОТЕЛ С МЕХАНА В С.РОЖЕН, разполагащ с 12 луксозни двойни стаи и един апартамент. Златен Рожен също така предлага дегустации на прекрасните мелнишки вина, произведени по традиционни технологии от собствените си лозови масиви във винарската си изба в близкото с. Капатово.

В началото на 2017г. открихме новоизградената ЛОВНА ХИЖА, намираща се в непосредствена близост до дивечовите ниви и разполагаща с 3 двойни стаи, място за кучета и обща холна част с кухня и камина, чиято атмосфера и гледка на зазоряване неминуемо ще разпали въображението на всеки ловец.

В началото на 2014 г. подписахме договор за партньорство, сътрудничество и обмен на ловни туристи с ловното стопанство в Карасково, Руска федерация – АРТ ХОТЕЛ КАРАСКОВО което е известно със своите традиции в ловния туризъм. Съвместно организираме лов на бяла и кафява мечка, лос, както и трофеен риболов.

Подайте запитване за цени според Вашите нужди и приоритети, като кликнете ТУК. Очакваме Ви!